Arran del nom

1

Em toca parlar del bateig, amb el meu nom, de la sala d’actes de la Biblioteca del Fondo. Les primeres paraules han de ser d’agraïment per el grup d’amics i amigues que amb tenacitat i carinyo ho han promogut, i per les persones i entitats que hi van donar suport. La idea, que vaig conèixer quan la cosa ja estava gairebé cuinada, no em va agradar. Sempre he pensat que els premis i els homenatges tenen alguna cosa d’injustos. Deguts en bona mesura a l’existència de la plusvàlua, recauen en persones a les que, en general, la situació social les ha afavorit, de forma que fàcilment sobresurten en liderats “vistents” i normalment més valorats per la societat. Com en el meu cas. Una pila d’anys estudiant mentre que les persones amb les que em vaig trobar al Fondo, ja de molt jovenetes havien hagut d’entrar en el dur i absorbent món laboral.

Però sent les coses com són, he acceptat els arguments dels amics. “Rere del teu nom són aquells temps que evoquem, i dels que salvem la memòria”. I entenc, també, un segon raonament, per mi de molt pes: “sigui com sigui que arribessis a la funció responsable d’una parròquia, no te’n vas lucrar i vas pensar en els altres, de manera que el teu treball va ser positiu, i amb la nominació t’ho volem agrair”.

Doncs, d’acord. Però que la cosa no quedi en unes lletres fredes, inermes i mudes, penjades a la paret, ni es restringeixi a uns possibles mèrits unipersonals. Per aixo vaig demsanar que el rètol es complementi amb la creació d’un espai, el nostre espai, des del qual treballarem per mantenir i recuperar la memòria d’aquells anys, també dels anteriors i, naturalment, dels nouvinguts d’ara.  Un espai des d’on puguem contribuir a fer que els nous veïns i veïnes que han arribat de tants llocs del món, se sentin a gust a Santa Coloma i ‘integrin plenament en la nostra societat. D’aquesta manera, per mi, la creació de l’espai JPS/Fòrum-Grama és com un segon enviament al Fondo.

I confesso que quan des del hall de la nova Biblioteca veig, tan ap prop, la “meva”, parròquia, sento molta alegria.

Aquesta entrada ha esta publicada en Dia a dia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s