Paisatge

La riera de les Gorgues i el salt del Còdol

La darrera excursió que vaig fer amb el grup “dels 14” (sempre en som només una fracció), em va agradar molt. És la número 10 del llibret El Collsacabra, guia excursionista per a tota la família, i du el títol de “La riera de les Gorgues i el Salt del Còdol”.

No és llarga i l’itinerari travessa uns paratges molt variats. Cal dir que la descripció de la guia et confon: en un punt determinat, quan havíem de baixar al fons del congost, segons pal indicatiu que trobem al cap d’una estona de seguir per dalt la riera, el senderol que “hauríem” d’agafar queda tallat per una roques excessivament altes que impedeixen saltar a la riba –que és a tocar-, des d’on seguiríem el camí cap a la cascada de les Gorgues, “trepitjant” els saltirons que fa la riera sobre el llit de roca, coneguts com el salt del Còdol (que ens vam haver de consolar veient-los des de dalt).

L’itinerari que vam fer –i que recomanaria- és des de Sant Bartomeu Sesgorgues dirigir-nos cap a la masia Sentfores. Quan som a l’indicador del mas, no el seguim, continuem el camí que indica la Guia perquè encara que no baixarem al fons de l’engorjat (per la raó que ja he apuntat), el camí ens porta al final del seu recorregut, un punt planer des d’on veiem, al fons, la riera i també la cua del pantà de Sau. Fetes les fotos, contemplada la vista, desfem el camí d’anada, fins a trobar un cop més (ara a l’esquerra) l’indicador del mas de Sentfores, i agafem el sender que en pocs minuts ens du a la masia.

Sentfores és una casa de pagès en un lloc totalment solitari, al caire de l’espadat des d’on se’ns ofereix, a la vessant enfrontada, la magnífica vista de la cascada. Afegeixo que a la masia hi vam trobar un mestre de Badalona, que em va reconèixer perquè havia estat escolà de la parròquia del Fondo. Va ser un guia inesperat i excel•lent, que ens va indicar el camí que ens va portar de nou a Sant Bartomeu Sesgorgues. El camí, que s’enfila una mica i recorre la carena, arrenca al costat de la masia, pel marge que s’alça a la dreta de la casa (mirant la façana principal). Sant Bartomeu de Sesgorgues és un lloc molt agradable on,damunt d’uns plànols molt coberts de verdor, vam dinar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s